Testimoniale

SILVIA ANDREEA PELIU

Student Doctorand, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2023

„În ceea ce privește masterul „Finanțe Corporative”, pot spune că a fost o experiență minunată pentru mine! După trei ani de licență în cadrul FABBV, acest master mi-a oferit oportunitatea de a-mi dezvolta cunoștințele și abilitățile în domeniul finanțelor corporative, astfel încât să pot avansa în carieră. De asemenea, am învățat să aplic noțiunile teoretice în mod practic, ceea ce consider că este esențial în orice domeniu. Pe parcursul programului, cadrele didactice ne-au fost mereu alături, ne-au sprijinit și ne-au îndrumat astfel încât să obținem cele mai bune rezultate. În plus, am reușit să îmi dezvolt abilitățile de comunicare, de gândire analitică și de lucru în echipă, ceea ce mă ajută în fiecare zi în carieră și nu numai. Au fost cinci ani frumoși care au trecut repede, dar care mi-au oferit multe amintiri frumoase și cunoștințe valoroase. Sunt recunoscătoare pentru această experiență și o recomand cu încredere oricui dorește să își dezvolte abilitățile și cunoștințele în domeniul finanțelor corporative. Alegeți cu încredere acest master!”

IULIA GEORGIANA DIȚU

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2023

„Masterul de Finanțe Corporative mi-a oferit oportunitatea să acumulez cunoștințe în domenii precum management financiar, evaluarea întreprinderii și guvernanță corporativă, fundamentându-mi noțiunile de finanțe dobândite în cadrul celor 3 ani de licență urmate la Facultatea de Finanțe, Asigură, Bănci și Burse de Valori. Recomand acest program de master celor pasionați și curioși de finanțele întreprinderii, masterul îmbinând elementele teoretice cu cele practice, necesare pentru a deveni un profesionist în această arie de activitate. De asemenea, în cadrul acestui program de masterat am cunoscut cadre didactice foarte dedicate, deosebite prin modul de a relaționa cu studenții și de a le oferi cunoștințe valoroase într-un domeniu dinamic și interesant, cum este cel financiar. Mă bucur foarte mult că am ales acest program de masterat, care m-a ajutat la formarea mea profesională și la depășirea propriilor limite.”

CRISTINA ALEXANDRA VÎLCEA

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2023

„Programul de master Finante Corporative a reprezentat pentru mine o mare provocare, deoarece am terminat programul de licenta in urma cu 7 ani in cadrul FABBV. Cu toate acestea, domnii profesorii m-au ajutat foarte mult sa trec peste aceasta pauza si sa para ca totul este foarte usor. Acest master este unul benefic daca vrei sa iti dezvolti capacitatea de analiza si lucrul in echipa cu ajutorul proiectelor efectuate la materiile studiate. Masterul Finante Corporative iti ofera posibilitatea de a invata lucruri noi prin prisma materiilor studiate si tot odata poate fi un inceput pentru studentii care isi doresc sa se dezvolte in mediul financiar si care sunt interesaţi de analiză financiară, evaluare de companii şi de proprietăţi imobiliare, consultanţă fiscală, guvernanţă corporativă, dar şi de investiţii pe piaţa de capital. De asemenea, o mare contribuţie în activitatea profesională, pe lângă disciplinele studiate o aduc si profesorii care sunt foarte implicati. De asemenea, experienţa de cercetare dobândită, calitatea studiilor şi gradul înalt de calificare al profesorilor m-au convins ca acest master a fost unul extraordinar pentru mine.”

ANDREEA BADEA

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2017

“Din punctul meu de vedere, masterul de Finanțe Corporative a fost locul unde am trăit atât bucuriile și emoțiile celui din bancă, cât și responsabilitatea și împlinirea sufletească a dascălului de la catedră. Masterul ales înseamnă pentru mine: rigoarea, decența și responsabilitatea profesională de zi cu zi, motivația pentru performanță, oamenii care m-au format, împreună cu atitudinea și știința lor.”

IONUȚ NĂSTASE

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2017

“După absolvirea Facultății de Finanțe – Bănci la o altă universitate, am luat decizia să urmez un program de masterat în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Cea mai potrivită alegere a fost Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, deoarece am vrut să îmi continui studiile în acelaşi domeniu. Fiind preocupat de domeniul finanțe, am căutat un program de masterat care să corespundă cel mai bine cu preferințele mele și analizând materiile care se predau în cadrul masterului Finanțe Corporative l-am considerat ideal. Totodată, după absolvire pot afirma că a corespuns cu așteptările mele. În cadrul acestui program de master, disciplinele de studiu au îmbinat permanent latura teoretică cu cea practică, iar pregătirea excelentă a cadrelor didactice a completat cu desăvârșire acumularea de cunoștințe solide în acestă arie. Recomand cu toată sinceritatea acest program de masterat tuturor celor pasionați și doritori să aprofundeze finanțele întreprinderii.”

ANA-MARIA BONE

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2016

“Programul de masterat „Finanţe Corporative” a reprezentat pentru mine o provocare dar, în acelaşi timp, şi o oportunitate de a-mi îmbogăţi cunoştinţele de specialitate. Acest master este unul complex, care prin prisma materiilor studiate pe parcursul celor doi ani, dar şi a sarcinilor individuale pe care a trebuit să le rezolv pentru fiecare disciplină în parte, m-a ajutat să-mi dezvolt capacitatea de analiză şi sinteză prin realizarea de proiecte complexe în domeniul finanţelor corporative şi, nu în ultimul rând, capacitatea de a lucra în echipă. Astfel, eu cred că programul de masterat ,,Finanţe Corporative” reprezintă o rampă de lansare a studenţilor în domeniul financiar şi nu numai. Am căpătat cunoştinţe din domenii precum investiţii financiare, pieţe de capital şi management fiscal care m-au ajutat să mă dezvolt pe plan profesional, cunoştinţe care mi-au fost de ajutor la job-ul pe care îl am şi în prezent. Sunt mândră de masterul pe care l-am urmat şi mulţumită de cunoştinţele dobândite pe parcursul celor doi ani de studiu, totul datorându-se corpului profesoral foarte dedicat şi profesionist, care m-a pregătit pentru o carieră de succes.”

ANDREEA ALEXANDRA DRĂGOI

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2016

“Ca absolvent al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori şi studentă în cadrul Facultăţii de Drept, am început să mă gândesc, după absolvire studiilor de licenţă, ce pot face pe viitor pentru a le îmbina, deoarece ambele facultăţi m-au încântat şi nu am dorit să mă axez doar pe una dintre ele. Astfel, m-am înscris la programul de master „Finanţe Corporative” şi nu am greşit făcând această alegere. Materiile sunt practice, profesorii au fost dornici să ne înveţe şi ne-au tratat ca pe nişte colegi. Ceea ce mi s-a părut interesant a fost faptul că anumite discipline, ce mi s-au părut dificile în timpul celor trei ani de licenţă, pe perioada celor doi ani de master (timp în care le-am dezvoltat şi aprofundat) nu le-am mai tratat cu superficialitate şi am înţeles finalitatea practică. După absolvirea programului şi susţinerea examenului de disertaţie, mi-am dat seama că îmi va lipsi foarte mult perioada ce a trecut (colegii, profesorii). Drept urmare, consider că decizia de a mă înscrie la acest program de master a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat!”

DANIELA MARIANA ENE

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2016

“Mi-am dorit enorm de mult să urmez cursurile programului de master „Finanţe Corporative”, atât de mult încât am renunţat la un alt program de master din cadrul Academiei de Studii Economice unde obţinusem un loc finanţat de la buget. Am făcut demersurile necesare pentru a ocupa un loc, chiar şi la taxă, la programul de master „Finanţe Corporative”. În primul an de studiu, în care un rol foarte important l-au avut şi domnii profesori (foarte pregătiţi şi dedicaţi în ceea ce fac), care m-au încurajat şi m-au determinat să studiez din ce în ce mai mult, am obţinut bursă de merit în cadrul acestui program de master. Am reuşit să fiu ”vocea studenţilor” în Consiliul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori unde am reprezentat anul I şi anul II pentru toate programele de master şi, de asemenea, m-am ocupat de problemele administrative, în calitate de şef de serie. Consider că a fost cea mai bună opţiune a mea de a-mi continua şi aprofunda cunoştinţele acumulate pe parcursul celor trei ani de licenţă în cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori. Mai mult decât atât, programul de master ”Finanţe Corporative” cuprinde o gamă largă de materii ce ne-a pregătit temeinic pentru domeniul finanţelor corporative. Prin urmare, susţin cu totă convingerea că programul de master „Finanţe Corporative” s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele de pregătire şi de formare profesională.”

MARIA CRISTINA ENE

Absolvent Master Finanțe Corporative, Promoția 2016

“Încă din timpul facultăţii am ştiut ce program de master aş vrea să urmez şi am muncit din greu pentru a ajunge acolo. Astfel, am obţinut o notă mare la examenul de admitere, am ocupat un loc finanţat de la buget şi chiar am obţinut bursă în cadrul programului de studii universitare de masterat “Finanţe Corporative”. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu oameni minunaţi, atât profesori extrem de bine pregătiţi, cât şi colegi muncitori, care au avut grijă ca abilităţile noastre tehnice să se dezvolte la nivel înalt, într-un mediu competitiv. Aprofundarea cunoştinţelor dobândite în facultate m-a făcut să mă dezvolt foarte mult, să ştiu foarte bine ceea ce vreau să fac cu viaţa mea şi pot spune că m-a ajutat în conturarea unei cariere de succes în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de audit şi consultanţă din lume. Ca şi absolventă a acestui program de master, nu regret nicio clipă alegerile pe care le-am făcut atunci când am ales studiile pe care vreau să le urmez şi sunt extrem de mândră de bagajul de cunoştinţe dobândit.”

CARMEN PASCAL 

Student Doctorand, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2015

“Masterul de Finante Corporative a fost prima mea optiune si sunt sigura ca a fost cea mai buna alegere. Este un master serios, complet, complex, perfect adaptat cerintelor angajatorilor, iar prin pregatirea in domenii ca finantele intreprinderilor, fiscalitate si piete de capital ne formeaza ca profesionisti. Bazat pe cercetare, descoperire si analiza ne incurajeaza sa ne autodepasim. Astfel, prin cunostintele dobandite am reusit sa obtin locul intai la Sesiunea stiintifica a studentilor – ABC-ul Lumii Financiare, organizata in data de 11 aprilie 2014 de Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti si sa particip la Olimpiada Nationala a Studentilor Economisti. Pentru rezultatele stiintifice deosebite obtinute la Sesiunea Stiintifica si media de studiu, mi s-a acordat bursa de excelenta pentru cercetare. Nu pot sa nu recunosc faptul ca un rol foarte important l-au avut profesorii extrem de bine pregatiti si dedicati care m-au incurajat, m-au ambitionat si m-au facut sa-mi doresc sa aprofundez pentru a cunoaste cat mai mult. Acest master raspunde asteptarilor mele de pregatire, formare si cunoastere.”

RADU PĂUNESCU

Doctor în Ştiinţe Economice (2018), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2015

“Am terminat facultatea Finanţe, Bănci, Asigurări şi Burse de Valori din cadrul ASE şi la finalul celor trei ani de licenţă am avut de ales unul dintre programele de masterat puse la dispoziţie.O sarcină destul de dificilă ţinând cont ca fiecare dintre acestea avea câte o caracteristică aparte. Insă, programul de masterat Finanţe Corporative  cuprindea câte puţin din caracteristicile tuturor celorlalte. Masterul Finanţe Corporative cuprinde informaţii din toată lumea financiară şi îmbină perfect aspectele teoretice cu demonstraţiile matematice. De asemenea, se susţine  creativitatea şi se dezvoltă simţul practic prin proiecte care sunt cerute la toate materiile. Nu in ultimul rand, cadrele didactice sunt competente avand un bagaj de cunostinte teoretice avansate, dobandite atat in tara cat si in strainatate, dar, foarte important, au si experienta practica profesand şi in piaţa reală. Intr-o lume din ce in ce mai interdependenta in care globalizarea este cuvantul cheie si in care piaţa forţei de muncă este capricioasa şi dominată de companii multinationale, este necesara cunoasterea pietelor de capital si a mecanismelor care actioneaza la nivelul companiilor. Masterul Finante Corporative este singurul care continua cu adevarat cunostintele dobandite in cei trei ani de licenta.”

FELICIA CÂRSTEA

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2014

“Finanţe Corporative este printre cele mai apreciate programe de master oferite de FABBV, fiind dedicat acelora interesaţi de analiză financiară, evaluare de companii şi de proprietăţi imobiliare, consultanţă fiscală, guvernanţă corporativă, dar şi de investiţii pe piaţa de capital. Cursurile au un grad mare de aplicabilitate, punând accent pe gândirea analitică şi dezvoltarea capacităţii de a rezolva situaţii distincte, nu încadrarea în tipare. Am ales să urmez un program de master a cărui tematică să fie în concordanţă cu disciplinele care m-au atras pe parcursul ciclului de licenţă, pentru o aprofundare a  cunoştinţelor dobândite anterior. Dat fiind că încă din timpul masterului am început să lucrez pe partea de analiză financiară într-o companie multinaţională, subiectele abordate mi-au facilitat înţelegerea acestei arii şi mă ajută în continuare în activitatea desfăşurată. De aceea, consider că acest program de master a avut o contribuţie deosebită pentru mine pe plan profesional şi am convingerea că în continuare va contribui la dezvoltarea cât mai multor specialişti în domeniu.”

MARIANA STRATAN

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2014

“Finanţe Corporative este unul dintre cele mai bune programe de master oferite de FABBV, combinând cu succes cunoştinţe, creativitate şi educare profesională. Pentru mine a fost cea mai bună opţiune de continuare şi aprofundare a cunoştinţelor acumulate pe parcursul celor trei ani de licenţă în domenii cum ar fi analiza financiară a întreprinderilor, investiţii financiare şi managementul riscului, fiind o experienţă de valoare atât personală cât şi de formare profesională. Fiind o oportunitate minunată de a interacţiona cu experţi, care mi-au dezvoltat continuu dorinţa de a învăţa şi care mă inspiră şi în prezent, acest program de master mi-a fundamentat încrederea în propria capacitate şi m-a învăţat să privesc orice provocare ca o oportunitate. Subiectele studiate pe parcursul celor doi ani constituie o puternică bază pentru certificarea mea profesională ca actuar, ajutându-mă să promovez cu uşurinţă examenele de la Institute and Faculty of Actuaries UK. De asemenea, o mare contribuţie în activitatea profesională, pe lângă discipline studiate ca analiză financiară, raportare şi econometrie o are şi analiza datelor în SAS, care mă ajută să gestionez datele şi să aduc valoare adăugată în procese specifice pricing-ului. Bazându-mă pe propria experienţă “Finanţe Corporative”, consider că acest program de master formează oameni foarte bine pregătiţi pentru încadrarea în muncă în domenii de top.”

CLAUDIA IOANA VLAD

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2014 

“Ca absolventă a programului de master Finanţe Corporative, promoţia 2014, pot afirma cu convingere că acest master a fost cea mai bună opţiune pentru mine, întrucât mi-a deschis infinite posibilităţi de a studia şi de a aprofunda arii cum ar fi finanţele întreprinderii, investiţii financiare, pieţe de capital şi fiscalitate şi mai ales mi-a dat şansa să cresc şi să iau în considerare mai multe opţiuni pentru viitoarea mea carieră. Cursurile sunt foarte bine structurate în sensul că, pe lângă aspectele teoretice, includ o puternică componentă aplicată prin provocările constante lansate de profesori să descoperi noi rezultate din domeniu, să cauţi şi să dezvolţi noi cunoştinţe şi mai ales printr-o continuă activitate de cercetare pe parcursul celor doi ani de studiu. Pe plan profesional, prin subiectele abordate cât şi prin dezvoltarea spiritului critic şi analitic, acest program de master a avut o contribuţie deosebită, ajutându-mă să dezvolt cu succes activităţi ca analiza profitabilităţii, investiţii financiare şi calcule în regim de Market Consistent şi Solvency II şi să promovez cu uşurinţă examenele de certificare ca actuar de la Institute and Faculty of Actuaries UK. De asemenea, experienţa de cercetare dobândită, calitatea studiilor şi gradul înalt de calificare al profesorilor m-au convins să continui cu Şcoala Doctorală în Finanţe din cadrul ASE. Acest program de master a răspuns tuturor aşteptărilor mele de pregătire atât personală cât şi profesională, de aceea îl recomand cu încredere viitorilor specialişti din domeniu.”

MIRCEA BAHNA

Doctor în Ştiinţe Economice (2021), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2013

“Ca licentiat atat in Finante cat si in Drept, prin intermediul masterului de Finante Corporative am reusit sa-mi diversific si mai mult aria de cunoastere cu elemente variind de la zona de analiza financiara, management fiscal ori evaluarea intreprinderii si pana la investitii in piata de capital si instrumente financiare derivate, dar si sa-mi aprofundez cunostintele de gestiunea portofoliului ori de finante comportamentale.Succesul promotiei 2013 a masterului de Finante Corporative a fost construit insa nu atat prin deosebita selectie si expunere/transmitere a materiilor din planul de invatamant, cat prin excelentul colectiv de studenti din care am facut parte si de profesori determinati sa incerce ridicarea standardelor de invatamant.” 

DIANA DOBRESCU

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2013

“Am absolvit in anul 2013 ca sefa de promotie programul de master Finante Corporative, obtinand aceasta performanta in continuarea programului de licenta al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. Cunostintele dobandite si rezultate obtinute pe parcursul pregatirii in cadrul ciclului de licenta si de masterat mi-au facilitat admiterea cu media 10 la Scoala Doctorala Finante din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Imi amintesc cu  placere de oportunitatea pe care am avut-o de a dezvolta competente si standarde profesionale, utilizate ulterior in activitatea pe care o desfasor in cadrul departamentului financiar al Societe Generale, dar si de oportunitatea de a ma implica in activitati de cercetare in cadrul sesiunilor de comunicari stiintifice la care am interactionat cu profesori foarte buni si colegi ambitiosi dar si cu reprezentanti ai angajatorilor (ex: Deloitte, BCR, KPMG, JTI, Roland Berger) care au acordat burse sau internshipuri pentru premianti. Participarile la sesiunile de comunicari stiintifice au reprezentat un prilej de afirmare stiintifica, context in care am fost apreciata cu Premiul I si recomandata pentru participarea la Olimpiadele Nationale ale Studentilor Economisti din anul I si II de master, respectiv 2011 si 2012. O mare parte din disciplinele predate au fost interactive si utile pentru o cariera in domeniul serviciilor financiare, de audit si de consultanta, multi dintre colegi lucrand deasemenea in companii de top. Corpul profesoral implicat in acest program de master s-a remarcat prin profesionalism si mai ales prin transmiterea optima a cunostintelor necesare pentru viitor.  Remarc deasemenea ca materiile studiate se adapteaza foarte bine programei si cerintelor multor calificari si examene internationale in finante, contabilitate, fiscalitate (ACCA, CFA), cerute de marile companii inclusiv cea in care lucrez. Sunt convinsa ca acest program, care se actualizeaza si adapteaza permanent pentru a fi compatibil cu universitati pe plan international, va continua sa atraga prin performanta obtinuta de masteranzi in rezultate foarte bune si in cercetare, inovativitate si ancorarea in planul practicii pentru viitorii angajati. Consider masterul de Finante Corporative o etapa marcanta in formarea profesionala si o treapta importanta in carieră in domeniul financiar, dar si in cariera didactica si stiintifica.”

OTILIA MIHAIESCU (FLOROIU)

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2013

“Alegerea unui program de masterat trebuie făcută obiectiv, în conformitate cu realitatea pieţei muncii, dar şi cu factorii motivaţionali personali. Decizia de a alege programul de masterat Finanţe Corporative a avut la bază aceste considerente şi, la doi ani de la absolvire, consider că a reprezentat o acţiune decisivă, cu implicaţii deosebite în oportunităţile de angajare şi promovare ulterioare. Acest masterat m-a ajutat să dezvolt o nouă formă de maturitate, bazată pe managementul timpului, autodisciplină, prioritizarea sarcinilor şi respectarea termenelor limită. Acestora li s-au adăugat cu succes aprofundarea informaţiilor din domeniul finanţelor, profesionalismul şi devotamentul corpului profesoral, precum şi utilitatea reală a obiectelor de studiu. În cadrul programului Finanţe Corporative sunt testate adevăratele aptitudini ale studentului de către cei mai experimentaţi profesori, absolvenţii fiind capabili să îndeplinească cerinţele celormai exigenţi angajatori.”

ŞTEFAN CRISTIAN GHERGHINA

Profesor universitar doctor, Departamentul de Finanțe
Doctor în Ştiinţe Economice (2015), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2012

“În calitate de absolvent al programului de master “Finanţe Corporative”, promoţia 2012, accentuez cu toată convingerea excelenţa şi profesionalismul cadrelor didactice, consolidarea pregătirii financiare teoretice şi aplicative, competitive, reliefată prin varietatea disciplinelor de studiu, concordantă cu cerinţele pieţei muncii la nivel naţional şi internaţional, precum şi existenţa unui cadru de învăţământ propice formării unor specialişti de elită care să desfăşoare o activitate inovativă în instituţiile financiare de top şi în unităţile de cercetare-dezvoltare recunoscute. Toate aceste elemente îmbinate armonios au fost oglindite în rezultatele personale desăvârşite, apreciate prin premii la manifestările ştiinţifice anuale, burse de studiu şi burse de merit, finalizarea programului de master ca şef de promoţie şi nu în ultimul rând ocuparea primului loc la examenul de admitere la Studiile Universitare de Doctorat. Experienţa de cercetare proprie dobândită în cadrul programului de master “Finanţe Corporative” este reliefată în cadrul ciclului doctoral prin rezultatele studiilor diseminate în cadrul conferinţelor internaţionale şi revistelor cu prestigiu internaţional, totodată recunoscute prin citările în jurnale internaţionale. Ţinând cont de succesul personal neîntrerupt izvorând din pregătirea temeinică inoculată în cadrul acestui program de master, de altfel irealizabil fără coordonarea unor profesionişti incontestabili, confirm netăgăduit faptul că cei doi ani de pregatire au fost decisivi în formarea profesională viitoare.”     

RALUCA GEORGIANA MOSCU

Doctor în Ştiinţe Economice (2015), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2011

“Programul universitar de masterat “Finanţe Corporative”, din cadrul Academiei de Studii Economice,  Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse da Valori, se axează, în principal, pe experienţa de învăţare oferită studenţilor masteranzi,  prin parcurgerea unui program de învăţământ superior care asigură accesul la o calificare academică distinctă, menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a standardelor de învăţare. Cunoştinţele, competenţele şi abilităţile dobândite pe parcursul programului sunt suficiente pentru a permite absolvenţilor să se angajeze pe piaţa muncii, să dezvolte o afacere proprie, să continue studiile universitare în ciclul următor şi să înveţe permanent. Consider că relaţia dintre studentul masterand şi cadru didactic este una de parteneriat, în care fiecare îşi asumă responsabilitatea atingerii rezultatelor învăţării, care sunt explicate şi discutate cu studenţii din perspectiva relevanţei acestora pentru dezvoltarea lor personală. Fiecare cadru didactic dispune de strategii actualizate de predare pentru fiecare curs, conforme cu programul de studiu, caracteristicile studenţilor şi criteriile de calitate predefinite. În concluzie, apreciez că programul de studiu de masterat “Finanţe Corporative” reprezintă o punte de lansare a specialiştilor în domeniul finanţelor şi asigură absolvenţilor un loc pe piaţa companiilor naţionale şi internaţionale, cu o viziune deschisă către inovaţie. Sunt convinsă că programul de masterat oferit de Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse da Valori atrage şi va continua să atragă prin performanţă şi standarde profesionale ridicate.”

ELENA VALENTINA ŢILICĂ

Lector universitar doctor, Departamentul de Finanțe
Doctor în Ştiinţe Economice (2015), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2011

“Decizia de a participa la studiile de master in cadrul programului de Finanţe Corporative a fost o decizie benefică pentru mine. Alegerea acestui master a venit aproape de la sine, eu fiind deja absolventa ciclului de licenţă a FABBV, însă nu am regretat-o până acum. Aici am reuşit să îmi construiesc o viziune asupra legăturilor profunde existente între caracteristicile intrinseci ale companiilor şi evoluţia lor pe piaţa de capital, subiect de mare interes pentru mine atât atunci cât şi acum, când sunt în cel de-al treilea an al studiilor doctorale. Tot în cadrul acestui master am început o cercetare preliminară a subiectului ce avea să devină tema tezei mele de doctorat, iar în toate aceste demersuri, am avut lângă mine oameni minunaţi, atât profesori cât şi colegi de master, care m-au ajutat, stimulat şi îndrumat spre noi orizonturi.”

DRAGOŞ ŞTEFAN OPREA

Asistent universitar doctor, Departamentul de Finanțe
Doctor în Ştiinţe Economice (2014), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2010

“Ţin minte şi acum momentul în care am absolvit Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori când eram destul de indecis privind programul de master pe care să-l urmez. Am ales masterul de Finanţe Corporative şi bine am făcut. Acesta a reprezentat o experienţă extrem de valoroasă şi benefică pentru dezvoltarea mea profesională. Pot spune că acest program a reprezentat unul dintre cele mai bune programe pe care le-am urmat. Cursurile şi seminariile erau unele extrem de interesante. Aplicaţiile practice aducea în prim plan probleme pe care managerii le întâlnesc în gestionarea financiară a unei întreprinderi, în selectarea proiectelor de investiţii sau administrarea resurselor financiare. Experienţa a fost atât de intensă şi captivantă încât la terminarea masterului de Finanţe Corporative am hotărât să merg mai departe începând un program de cercetare doctorală în cadrul Şcolii Doctorale de Finanţe. De aceea, fără a ezita, recomand programul de master Finanţe Corporative oricui îşi doreşte să devină un profesionist cu un înalt grad de calificare.”

IOANA LAURA ŢIBULCĂ

Conferențiar universitar doctor, Departamentul de Finanțe
Doctor în Ştiinţe Economice (2014), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2010

“Trebuie să recunosc că programul de Master în Finanţe Corporative din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti mi-a întrecut cu mult aşteptările. Cursurile interactive, cu o importantă componentă aplicativă, au reprezentat o continuare naturală şi o completare perfectă a studiilor de licenţă din cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, ASE Bucureşti. Am avut colegi extraordinari şi am legat prietenii care sper să dureze o viaţă. Planul de învăţământ bine structurat mi-a oferit posibilitatea să descopăr legăturile indisolubile dintre disciplinele care acoperă întreaga problematică a finanţelor corporative. Astfel, am reuşit să construiesc o bază solidă pentru dezvoltarea mea profesională ulterioară. Profesorii m-au susţinut în toate proiectele pe care le-am desfăşurat şi m-au încurajat să îmi continui cercetarea la doctorat. Astăzi, sunt doctor in Ştiinţe Economice, domeniul Finanţe şi ştiu că, pentru mine, Masterul în Finanţe Corporative a reprezentat alegerea cea mai bună !”