FONT_SIZE

SCREEN

PROFILE

Layout

MENU_STYLE

Cpanel

Absolvenți Promoția 2010

Ţin minte şi acum momentul în care am absolvit Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori când eram destul de indecis privind programul de master pe care să-l urmez. Am ales masterul de Finanţe Corporative şi bine am făcut. Acesta a reprezentat o experienţă extrem de valoroasă şi benefică pentru dezvoltarea mea profesională. Pot spune că acest program a reprezentat unul dintre cele mai bune programe pe care le-am urmat. Cursurile şi seminariile erau unele extrem de interesante. Aplicaţiile practice aducea în prim plan probleme pe care managerii le întâlnesc în gestionarea financiară a unei întreprinderi, în selectarea proiectelor de investiţii sau administrarea resurselor financiare. Experienţa a fost atât de intensă şi captivantă încât la terminarea masterului de Finanţe Corporative am hotărât să merg mai departe începând un program de cercetare doctorală în cadrul Şcolii Doctorale de Finanţe. De aceea, fără a ezita, recomand programul de master Finanţe Corporative oricui îşi doreşte să devină un profesionist cu un înalt grad de calificare.

Dr. DRAGOŞ ŞTEFAN OPREA

Doctor în Ştiinţe Economice (2014), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe

Membru în cadrul centrului de Cercetări Financiar-Monetare (CEFIMO)

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2010

 

“Trebuie să recunosc că programul de Master în Finanţe Corporative din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti mi-a întrecut cu mult aşteptările. Cursurile interactive, cu o importantă componentă aplicativă, au reprezentat o continuare naturală şi o completare perfectă a studiilor de licenţă din cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, ASE Bucureşti. Am avut colegi extraordinari şi am legat prietenii care sper să dureze o viaţă. Planul de învăţământ bine structurat mi-a oferit posibilitatea să descopăr legăturile indisolubile dintre disciplinele care acoperă întreaga problematică a finanţelor corporative. Astfel, am reuşit să construiesc o bază solidă pentru dezvoltarea mea profesională ulterioară. Profesorii m-au susţinut în toate proiectele pe care le-am desfăşurat şi m-au încurajat să îmi continui cercetarea la doctorat. Astăzi, sunt doctor in Ştiinţe Economice, domeniul Finanţe şi ştiu că, pentru mine, Masterul în Finanţe Corporative a reprezentat alegerea cea mai bună !”

Dr. IOANA LAURA ŢIBULCĂ

Doctor în Ştiinţe Economice (2014), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Membru în cadrul centrului de Cercetări Financiar-Monetare (CEFIMO)

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2010

Absolvenți Promoția 2011

“Programul universitar de masterat “Finanţe Corporative”, din cadrul Academiei de Studii Economice,  Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse da Valori, se axează, în principal, pe experienţa de învăţare oferită studenţilor masteranzi,  prin parcurgerea unui program de învăţământ superior care asigură accesul la o calificare academică distinctă, menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a standardelor de învăţare. Cunoştinţele, competenţele şi abilităţile dobândite pe parcursul programului sunt suficiente pentru a permite absolvenţilor să se angajeze pe piaţa muncii, să dezvolte o afacere proprie, să continue studiile universitare în ciclul următor şi să înveţe permanent. Consider că relaţia dintre studentul masterand şi cadru didactic este una de parteneriat, în care fiecare îşi asumă responsabilitatea atingerii rezultatelor învăţării, care sunt explicate şi discutate cu studenţii din perspectiva relevanţei acestora pentru dezvoltarea lor personală. Fiecare cadru didactic dispune de strategii actualizate de predare pentru fiecare curs, conforme cu programul de studiu, caracteristicile studenţilor şi criteriile de calitate predefinite. În concluzie, apreciez că programul de studiu de masterat “Finanţe Corporative” reprezintă o punte de lansare a specialiştilor în domeniul finanţelor şi asigură absolvenţilor un loc pe piaţa companiilor naţionale şi internaţionale, cu o viziune deschisă către inovaţie. Sunt convinsă că programul de masterat oferit de Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse da Valori atrage şi va continua să atragă prin performanţă şi standarde profesionale ridicate.”

Dr. RALUCA GEORGIANA MOSCU

Doctor în Ştiinţe Economice (2015), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2011

 

“Decizia de a participa la studiile de master in cadrul programului de Finanţe Corporative a fost o decizie benefică pentru mine. Alegerea acestui master a venit aproape de la sine, eu fiind deja absolventa ciclului de licenţă a FABBV, însă nu am regretat-o până acum. Aici am reuşit să îmi construiesc o viziune asupra legăturilor profunde existente între caracteristicile intrinseci ale companiilor şi evoluţia lor pe piaţa de capital, subiect de mare interes pentru mine atât atunci cât şi acum, când sunt în cel de-al treilea an al studiilor doctorale. Tot în cadrul acestui master am început o cercetare preliminară a subiectului ce avea să devină tema tezei mele de doctorat, iar în toate aceste demersuri, am avut lângă mine oameni minunaţi, atât profesori cât şi colegi de master, care m-au ajutat, stimulat şi îndrumat spre noi orizonturi.”

Dr. ELENA VALENTINA ŢILICĂ

Doctor în Ştiinţe Economice (2015), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2011

 

Absolvenți Promoția 2013

“Ca licentiat atat in Finante cat si in Drept, prin intermediul masterului de Finante Corporative am reusit sa-mi diversific si mai mult aria de cunoastere cu elemente variind de la zona de analiza financiara, management fiscal ori evaluarea intreprinderii si pana la investitii in piata de capital si instrumente financiare derivate, dar si sa-mi aprofundez cunostintele de gestiunea portofoliului ori de finante comportamentale.Succesul promotiei 2013 a masterului de Finante Corporative a fost construit insa nu atat prin deosebita selectie si expunere/transmitere a materiilor din planul de invatamant, cat prin excelentul colectiv de studenti din care am facut parte si de profesori determinati sa incerce ridicarea standardelor de invatamant.” 

MIRCEA BAHNA

Student Doctorand, an III, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2013

 

“Am absolvit in anul 2013 ca sefa de promotie programul de master Finante Corporative, obtinand aceasta performanta in continuarea programului de licenta al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. Cunostintele dobandite si rezultate obtinute pe parcursul pregatirii in cadrul ciclului de licenta si de masterat mi-au facilitat admiterea cu media 10 la Scoala Doctorala Finante din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Imi amintesc cu  placere de oportunitatea pe care am avut-o de a dezvolta competente si standarde profesionale, utilizate ulterior in activitatea pe care o desfasor in cadrul departamentului financiar al Societe Generale, dar si de oportunitatea de a ma implica in activitati de cercetare in cadrul sesiunilor de comunicari stiintifice la care am interactionat cu profesori foarte buni si colegi ambitiosi dar si cu reprezentanti ai angajatorilor (ex: Deloitte, BCR, KPMG, JTI, Roland Berger) care au acordat burse sau internshipuri pentru premianti. Participarile la sesiunile de comunicari stiintifice au reprezentat un prilej de afirmare stiintifica, context in care am fost apreciata cu Premiul I si recomandata pentru participarea la Olimpiadele Nationale ale Studentilor Economisti din anul I si II de master, respectiv 2011 si 2012. O mare parte din disciplinele predate au fost interactive si utile pentru o cariera in domeniul serviciilor financiare, de audit si de consultanta, multi dintre colegi lucrand deasemenea in companii de top. Corpul profesoral implicat in acest program de master s-a remarcat prin profesionalism si mai ales prin transmiterea optima a cunostintelor necesare pentru viitor.  Remarc deasemenea ca materiile studiate se adapteaza foarte bine programei si cerintelor multor calificari si examene internationale in finante, contabilitate, fiscalitate (ACCA, CFA), cerute de marile companii inclusiv cea in care lucrez. Sunt convinsa ca acest program, care se actualizeaza si adapteaza permanent pentru a fi compatibil cu universitati pe plan international, va continua sa atraga prin performanta obtinuta de masteranzi in rezultate foarte bune si in cercetare, inovativitate si ancorarea in planul practicii pentru viitorii angajati. Consider masterul de Finante Corporative o etapa marcanta in formarea profesionala si o treapta importanta in carieră in domeniul financiar, dar si in cariera didactica si stiintifica.”

DIANA DOBRESCU

Student Doctorand, an III, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2013

 

“Alegerea unui program de masterat trebuie făcută obiectiv, în conformitate cu realitatea pieţei muncii, dar şi cu factorii motivaţionali personali. Decizia de a alege programul de masterat Finanţe Corporative a avut la bază aceste considerente şi, la doi ani de la absolvire, consider că a reprezentat o acţiune decisivă, cu implicaţii deosebite în oportunităţile de angajare şi promovare ulterioare. Acest masterat m-a ajutat să dezvolt o nouă formă de maturitate, bazată pe managementul timpului, autodisciplină, prioritizarea sarcinilor şi respectarea termenelor limită. Acestora li s-au adăugat cu succes aprofundarea informaţiilor din domeniul finanţelor, profesionalismul şi devotamentul corpului profesoral, precum şi utilitatea reală a obiectelor de studiu. În cadrul programului Finanţe Corporative sunt testate adevăratele aptitudini ale studentului de către cei mai experimentaţi profesori, absolvenţii fiind capabili să îndeplinească cerinţele celormai exigenţi angajatori.”

OTILIA MIHAIESCU (FLOROIU)

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2013

 

 

 

Absolvenți Promoția 2012

În calitate de absolvent al programului de master “Finanţe Corporative”, promoţia 2012, accentuez cu toată convingerea excelenţa şi profesionalismul cadrelor didactice, consolidarea pregătirii financiare teoretice şi aplicative, competitive, reliefată prin varietatea disciplinelor de studiu, concordantă cu cerinţele pieţei muncii la nivel naţional şi internaţional, precum şi existenţa unui cadru de învăţământ propice formării unor specialişti de elită care să desfăşoare o activitate inovativă în instituţiile financiare de top şi în unităţile de cercetare-dezvoltare recunoscute. Toate aceste elemente îmbinate armonios au fost oglindite în rezultatele personale desăvârşite, apreciate prin premii la manifestările ştiinţifice anuale, burse de studiu şi burse de merit, finalizarea programului de master ca şef de promoţie şi nu în ultimul rând ocuparea primului loc la examenul de admitere la Studiile Universitare de Doctorat. Experienţa de cercetare proprie dobândită în cadrul programului de master “Finanţe Corporative” este reliefată în cadrul ciclului doctoral prin rezultatele studiilor diseminate în cadrul conferinţelor internaţionale şi revistelor cu prestigiu internaţional, totodată recunoscute prin citările în jurnale internaţionale. Ţinând cont de succesul personal neîntrerupt izvorând din pregătirea temeinică inoculată în cadrul acestui program de master, de altfel irealizabil fără coordonarea unor profesionişti incontestabili, confirm netăgăduit faptul că cei doi ani de pregatire au fost decisivi în formarea profesională viitoare.”     

Dr. ŞTEFAN CRISTIAN GHERGHINA

Doctor în Ştiinţe Economice (2015), Domeniul Finanţe, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2012

 

Absolvenți Promoția 2014

“Finanţe Corporative este printre cele mai apreciate programe de master oferite de FABBV, fiind dedicat acelora interesaţi de analiză financiară, evaluare de companii şi de proprietăţi imobiliare, consultanţă fiscală, guvernanţă corporativă, dar şi de investiţii pe piaţa de capital. Cursurile au un grad mare de aplicabilitate, punând accent pe gândirea analitică şi dezvoltarea capacităţii de a rezolva situaţii distincte, nu încadrarea în tipare. Am ales să urmez un program de master a cărui tematică să fie în concordanţă cu disciplinele care m-au atras pe parcursul ciclului de licenţă, pentru o aprofundare a  cunoştinţelor dobândite anterior. Dat fiind că încă din timpul masterului am început să lucrez pe partea de analiză financiară într-o companie multinaţională, subiectele abordate mi-au facilitat înţelegerea acestei arii şi mă ajută în continuare în activitatea desfăşurată. De aceea, consider că acest program de master a avut o contribuţie deosebită pentru mine pe plan profesional şi am convingerea că în continuare va contribui la dezvoltarea cât mai multor specialişti în domeniu.”

FELICIA CÂRSTEA

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2014

 

 

 

“Finanţe Corporative este unul dintre cele mai bune programe de master oferite de FABBV, combinând cu succes cunoştinţe, creativitate şi educare profesională. Pentru mine a fost cea mai bună opţiune de continuare şi aprofundare a cunoştinţelor acumulate pe parcursul celor trei ani de licenţă în domenii cum ar fi analiza financiară a întreprinderilor, investiţii financiare şi managementul riscului, fiind o experienţă de valoare atât personală cât şi de formare profesională. Fiind o oportunitate minunată de a interacţiona cu experţi, care mi-au dezvoltat continuu dorinţa de a învăţa şi care mă inspiră şi în prezent, acest program de master mi-a fundamentat încrederea în propria capacitate şi m-a învăţat să privesc orice provocare ca o oportunitate. Subiectele studiate pe parcursul celor doi ani constituie o puternică bază pentru certificarea mea profesională ca actuar, ajutându-mă să promovez cu uşurinţă examenele de la Institute and Faculty of Actuaries UK. De asemenea, o mare contribuţie în activitatea profesională, pe lângă discipline studiate ca analiză financiară, raportare şi econometrie o are şi analiza datelor în SAS, care mă ajută să gestionez datele şi să aduc valoare adăugată în procese specifice pricing-ului. Bazându-mă pe propria experienţă “Finanţe Corporative”, consider că acest program de master formează oameni foarte bine pregătiţi pentru încadrarea în muncă în domenii de top.

MARIANA STRATAN

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2014 

 

 

“Ca absolventă a programului de master Finanţe Corporative, promoţia 2014, pot afirma cu convingere că acest master a fost cea mai bună opţiune pentru mine, întrucât mi-a deschis infinite posibilităţi de a studia şi de a aprofunda arii cum ar fi finanţele întreprinderii, investiţii financiare, pieţe de capital şi fiscalitate şi mai ales mi-a dat şansa să cresc şi să iau în considerare mai multe opţiuni pentru viitoarea mea carieră. Cursurile sunt foarte bine structurate în sensul că, pe lângă aspectele teoretice, includ o puternică componentă aplicată prin provocările constante lansate de profesori să descoperi noi rezultate din domeniu, să cauţi şi să dezvolţi noi cunoştinţe şi mai ales printr-o continuă activitate de cercetare pe parcursul celor doi ani de studiu. Pe plan profesional, prin subiectele abordate cât şi prin dezvoltarea spiritului critic şi analitic, acest program de master a avut o contribuţie deosebită, ajutându-mă să dezvolt cu succes activităţi ca analiza profitabilităţii, investiţii financiare şi calcule în regim de Market Consistent şi Solvency II şi să promovez cu uşurinţă examenele de certificare ca actuar de la Institute and Faculty of Actuaries UK. De asemenea, experienţa de cercetare dobândită, calitatea studiilor şi gradul înalt de calificare al profesorilor m-au convins să continui cu Şcoala Doctorală în Finanţe din cadrul ASE. Acest program de master a răspuns tuturor aşteptărilor mele de pregătire atât personală cât şi profesională, de aceea îl recomand cu încredere viitorilor specialişti din domeniu.”

CLAUDIA IOANA VLAD

Student Doctorand, an II, Şcoala Doctorală Finanţe

Academia de Studii Economice din Bucureşti 

Absolvent Master Finanţe Corporative, Promoţia 2014 

 

 

ADMITERE 2019

Evenimente în imagini